0

Si përdoret testi i homocisteinës?

Një mjek i kujdesit shëndetësor mund të urdhërojë një test homocisteinine për të përcaktuar Po qe se një person ka një mungesë të vitaminës B12 ose folate. Përqendrimi i homocisteinës mund të rritet para se B12 dhe testet e folateve janë anormale. Disa praktikantë të kujdesit shëndetësor mund të këshillojnë testimin e homocisteinës tek individë të kequshqyer, të moshuar, të cilët shpesh thithin më pak vitaminë B12 nga dieta e tyre, dhe individë me ushqim të dobët, siç janë droga ose varur nga alkooli. Homocisteinina mund të porositet si pjesë e një hulumtimi i për njerëzit në rrezik të lartë për sulm në zemër ose goditje në tru. Mund të jetë e dobishme tek dikush që ka një histori familjare të sëmundjes së arterieve koronare, por asnjë faktor tjetër i njohur i rrezikut, siç është pirja e duhanit, presioni i lartë i gjakut ose mbipesha. Sidoqoftë, roli i saktë që luan homocisteinina në përparimin e sëmundjes kardiovaskulare s’ është vendosur, kështu që dobia e testit të shqyrtimit vazhdon të vihet në dyshim. Ekzaminimi rutinë, siç është ai i bërë për kolesterolin total, s’ është rekomanduar

Add a Comment