Si reagon trupi ndaj stresit?

0
loading...

Si reagon trupi ndaj stresit?

Kur kaloni një rrezik, sistemi juaj nervor përgjigjet me lëshimin e një fluksi hormonesh stresi përfshirë këtu adrenalinën dhe kortizolin. Zemra rreh më shpejt, muskujt tendosen, presioni i gjakut rritet, frymëmarja shpejtohet dhe personi bëhet më i mprehtë. Këto ndryshime fizike rrisin fuqinë tuaj dhe qëndrueshmërinë, shpejtojnë shumë kohën e reagimit dhe përmirësojnë fokusin duke ju përgatitur për të luftuar ose ikur në varësi të llojit të rrezikut.

No tags for this post.

Related posts

Changed status to publish
Add a Comment
Write your answer.