Si shkaktohet SIDA nga HIV?

0
loading...

Si shkaktohet SIDA nga HIV?

HIV sulmon dhe shkatërron një lloj të qelizave të bardha të gjakut të quajtura CD4, ose më shpesh të njohura si qelizat T (limfocitet T). Funksioni kryesor i këtyre qelizave është luftimi i sëmundjeve. Kur numri i CD4 te një person zvogëlohet, atëherë ai është më i prekshëm nga sëmundjet.
Ju mund të keni një infeksion HIV për vite me radhë para se të shndërrohet në SIDA. SIDA diagnostikohet kur numërimi i qelizave CD4 T bie nën 200.

Asked question
Add a Comment
Write your answer.