0

Trajtimi i paranojës është zakonisht nëpërmjet mjekimit dhe terapisë njohëse të sjelljes. Elementi më i rëndësishëm në trajtimin e paranojës dhe çrregullimit delusional është ndërtimi i një marrëdhënie të besueshme dhe bashkëpunuese për të zvogëluar ndikimin e mendimeve të frikshme dhe përmirësimin e aftësive sociale.

loading...

Mund të jetë e vështirë për të trajtuar një person me paranoja pasi simptomat rezultojnë në rritjen e nervozizmit, ruajtjes emocionale dhe armiqësisë së mundshme. Shpesh herë, përparimi në deluzionet paranojake dhe çrregullimi deluzional është i ngadalshëm.

Pyetje të ngjashme
(Visited 1 times, 1 visits today)
loading...
Asked question