0

Si trajtohet Pneumonia ?

Trajtimi i pneumonisë kërkon një terapi me antibiotik, rregjim, analgjezikë të zakonshëm dhe lëngje sa më shumë. Megjithatë, të moshuarit, ose pacientet me komplikacione të konsiderueshme të frymëmarrjes, kërkojnë kujdes më të avancuar. Në qoftë se simptomat përkeqësohen apo ndodhin komplikacione ose nëse pneumonia nuk përmirësohet me trajtim në shtëpi, është i nevojshëm shtrimi në spital. Antibiotikët si amoksicilina, doksiciklina (Doxyderma), klaritromicina, azitromicina (Zitara) ose eritromicina (Eritromicine) përdoren për të trajtuar pneumoninë bakteriale. Zgjedhja e antibiotikëve varet fillimisht nga karakteristikat e pacientit të infektuar, të tilla si mosha, gjendja shëndetësore, dhe vatra e infeksionit.

Antibiotikët tipike nuk përdoren për trajtimin e pneumonisë virale, megjithatë, mjeku mund të rekomandojë barna antivirale. Pneumonia virale zakonisht përmirësohet pas 1 deri në 3 javë.

Gazeta Shëndeti Changed status to publish
Add a Comment