0

Nëse dyshoni që fëmiu juaj mund ta ketë zgjebën, duhet të kontaktoni mjekun tuaj. Nëse ka ndonjë dilemë në lidhje me diagnozën, mjeku mund të largojë morrat nga tunelet dhe ti identifikojë me anë të mikroskopit.

Zgjeba trajtohet më së shpeshti me kremëra, apo losione të cilat mbysin morrat e lëkurës.

Ndiqni instrukcionet që vijnë me ilaçe. Kremi duhet të aplikohet në tërë trupin, jo vetëm në pjesët ku ka puçrra. Trajtimi duhet të përsëritet për një javë. Të gjithë personat që bashkëjetojnë me personin e infektuar, dhe të gjithë partnerët seksualë, duhet të trajtohen edhe nëse nuk kanë simptome. Kjo do të parandalojë fëmijët që të ri-infektohen pas trajtimit.

Është e rëndësishme për të ditur që kruarja mund të vazhdojë për disa javë pas trajtimit të përfunduar. Kjo nuk dmth. që ende jeni të infektuar, po lëkura është e irrituar dhe kërkon kohë për tu shëruar.

Nëse fëmiu ka shenja të infeksionit bakterial, kjo ka nevojë për trajtim me antibiotikë. Një banjë e ftohtë, losion kalamini, dhe steroidet topkale mund të lehtësojnë kruarjen. Antihistaminet e konsumuara përmes gojës poashtu mund të ndihmojnë në kruarje, veçanërisht gjatë kohës së gjumit.

Changed status to publish
Add a Comment