Wed. Jun 29th, 2022
© Ndalohet kopjimi, riprodhimi dhe publikimi i informacionit pa cituar burimin e tij.

[ad_1]

Sa më gjatë që qëndrojmë ulur, aq më i lartë është rreziku i dështimit të zemrës, tregojnë rezultatet e hulumtimit të kryer në Universitetin e Teksasit dhe të botuar në revistën “Circulation”, në të cilën morën pjesë më shumë se 1.700 të anketuar.

Shkencëtarët analizuan gjakun e të anketuarve dhe zbuluan se njerëzit që qëndronin ulur më shumë gjatë ditës kishin nivel më të lartë të tregohen të pashëndetshëm.

Në grupin e rrezikshëm janë ata që qëndrojnë mesatarisht më shumë se nëntë orë në ditë dhe me përjashtim të dëmtimit të zemrës, rreziku i zhvillimit të sëmundjes, siç është diabeti (sëmundja e sheqerit), rritet. Veçanërisht alarmante është fakti se ushtrimet s’ ndihmojnë Vetëm po të vazhdoni të qëndroni ulur më shumë orë gjatë ditës.

Është treguar se ulja afatgjatë mund të çojë në dështim të zemrës, një kusht kur zemra bëhet shumë e dobët dhe s’ mund të kryejë funksionin e saj të pompimit të mjaftueshëm të gjakut në pjesën tjetër të trupit. Tani për tani, s’ dihet se pse qëndrimi ulur është i lidhur me dështimin e zemrës, kështu që kërkime shtesë janë të nevojshme.

[ad_2]

Leave a Reply

You cannot copy content of this page