Qeveria ngrit akcizën e duhanit nga 1 shtatori

loading...


Në mbledhjen e qeverisë që po mbahet, me propozimin e ministres së Financave, Hykmete Bajrami, është vendosur për ngritjen e akcizës së duhanit nga 1 shtatori i këtij viti.

Sipas Bajramit, kjo është bërë duke marrë parasysh prioritetet strategjike për zhvillimin e vendit, ministria ka paraparë bërjen e kalendarit për ngritjen e akcizës në duhan.

Kalendari i akcizave sipas ministres Bajrami do të jetë si në vijim.

“Nga data 1 shtator 2020, do të ngritet 1 euro  dhe do të jetë 48 euro për kilogram. Nga data 1 janar 2021 do të ngritet 1 euro dhe do të jetë 49 euro për kilogram, nga data 1 janar 2022 do të ngritet  2 euro dhe do të jetë  51 euro për kilogram,  nga data 1 janar 2023 do të ngritet  2 euro dhe do të jetë 53 euro për kilogram dhe po ashtu në janar 2024 plus dy euro dhe do të jetë 55 euro për kilogram”, ka thënë ministrja Bajrami.Related posts