Qeveria ua premtoi, por punëtorët shëndetësorë nuk kanë marrë asnjë cent shtesë


Edhe pse ishte e paraparë që punëtorët shëndetësorë do të merrnin shtesa edhe për muajin shtator, këta të fundit përveç rrogës bazë, nuk kanë marrë asgjë shtesë, shkruan Gazeta Express përcjell .

Në fund të muajit tetor, e Kosovës, mori vendim që t’u ndajë pagesa shtesë punëtorëve shëndetësorë, për shkak të kontributit që po japin gjatë pandemisë -19.

Kryetari i Federatës së Sindikatës së Shëndetësisë, , e ka konfirmuar për Gazetën Express, se punëtorët shëndetësorë ende nuk i kanë marrë e premtuara.

Ai është shprehur se kanë informata se ato do t’i dalin në fund të këtij muaji.

“Ende nuk kanë dal . Informatat janë që ato do të dalin në këtë muaj, për muajt shtator dhe tetor”, ka thënë ai.

Syla ka thënë, se për muajin shtator e muajt tjerë në vijim, përveç pagës së tyre bazë, mjekët do të marrin edhe 250 euro shtesë, infermierët 150 euro, ndërsa stafi mbështetës 100 euro.

Ndërsa, edhe Fitim Havolli, kryetar i Sindikatës së Infermierëve dhe Mamive, e ka pohuar se këta të fundit nuk kanë marrë ende shtesë.

Ai është shprehur i pakënaqur me shumën që i është ndarë infermierëve, duke thënë se kontributi i tyre gjatë kohës së pandemisë është shumë i madh, andaj edhe do të duhej të paguheshin më shumë.

“Jo nuk i kanë marrë ende shtesat. Po presim që në fund të muajit t’i marrim ato. Ne nuk jemi të kënaqur me shumën që i është ndarë infermierëve, këtë çështje disa herë e kemi ngritur. Pres reflektim nga institucionet”, ka thënë ai.

Express ka kërkuar informata edhe nga , për në ekzekutimin e shtesave për punëtorët shëndetësorë.

Zyra për informim në këtë ministri, ka thënë se i kanë përcjell listat për pagesa.

“MSh i ka përcjellë listat për e shtesave të institucioneve vartëse javën e kaluar, dhe tash pritet vetëm ekzekutimi i tyre”, kanë thënë nga .

Jemi informuar poashtu se një pjesë e punëtorëve shëndetësor ose mjekët specializantë nuk i kanë marrë shtesat për muajin korrik, gusht dhe lëre më për muajin shtator e tetor.

Kujtojmë që më 29 tetor, kishte marrë vendim që të paguaj shtesë të gjithë punëtorët shëndetësorë të cilët po ballafaqohen me pandeminë -19.

kishte thënë se në fillim të viti të ardhshëm, do të shihen mundësitë për pagesat shtesë për kohën sa do të zgjasë pandemia Covid-19 në ./Express/

 

Postime të ngjashme