Mon. May 16th, 2022
© Ndalohet kopjimi, riprodhimi dhe publikimi i informacionit pa cituar burimin e tij.

[ad_1]

Stresi godet në çdo moment. Por, pa marrë parasysh se ku jeni, ekziston një metodë që mund t’ju ndihmojë të hiqni qafe shpejt ndjenjat e shqetësimit

Është emëruar pas një procesi që ka katër pjesë dhe mund të përdoret në çdo kohë dhe kudo për të relaksuar mendjen.

Bëni këtë sa herë që ndiheni të stresuar, mund ta provoni në tryezën ose në zyrën tuaj, transmeton Telegrafi.

Duket kështu:

Merrni frymë – Uluni në një karrige të rehatshme. Vendosni këmbët në dysheme dhe lëshoni krahët në prehër.

Mundeni edhe t’i bashkoni krahët.

Një faktor i rëndësishëm është mbajtja e një pozicioni të harmonishëm. Mbyllni sytë dhe merrni frymë ngadalë me anë të hundës, duke numëruar deri në katër.

Filloni të merrni frymë. Përqendrohuni në zgjerimin e gjoksit dhe në tingullin e frymëmarrjes.

screen shot 2018 12 30 at 115422

Pauzë – ndërsa merrni frymë, bëni një pauzë katër sekonda. Me këtë mënyrë e qetësoni frymën tuaj, por gjithashtu e mbani atë. Pritja na sjell në tension dhe kështu do të relaksoheni para se të nxirrni frymën.

Nxirrni frymën – Nxirrni ngadalë të gjithë ajrin nga mushkëritë tuaja dhe numëroni përsëri deri në katër. Sigurohuni që të jeni të relaksuar.

Pauzë – Pushoni midis marrjes dhe nxjerrjes së frymës dhe numëroni përsëri deri në katër.

Përsëriteni edhe disa herë.

ndërsa një raund mund të sjellë ndryshimin, është më mirë ta përsërisni atë katër herë Në qoftë se keni kohë.
Teknikat e frymëmarrjes janë zakonisht të dobishme në menaxhimin e stresit në jetën e përditshme, por ato s’ janë opsioni i vetëm.

Është më mirë të flisni me një specialist se si të merreni më mirë me ankthin.

[ad_2]