Sun. Nov 27th, 2022
© Ndalohet kopjimi, riprodhimi dhe publikimi i informacionit pa cituar burimin e tij.
Kuptimi i fjalës

Kuptimi i fjalës Ripërtypës

Çka është Ripërtypës ?

RIPËRTYPËS mb. zool.

  • 1. Që e kthen ushqimin nga stomaku dhe e përtyp për së dyti në gojë (për disa kafshë si kau, lopa, dhia, delja etj.). Kafshë ripërtypëse. Gjitarë ripërtypës.
  • 2. si em. kryes. ~, ~IT. Kafshë që e përtypin për së dyti në gojë ushqimin që kanë ngrënë. Plëndësi i ripërtypësve.

You cannot copy content of this page