Roli i Vitaminave Në Parandalimin e Problemeve me Zemrën


Roli i suplementëve të vitaminave në parandalimin e sëmundjeve të zemrës është diskutuar shumë mes mjekëve.

Shumë ekspertë janë të ndarë Vetëm po të marrja e vitaminave ul rrezikun e një infarkti apo sëmundjeve të zemrës.

Studime të mëparshme, të cilave u referohet kanë sugjeruar se disa vitamina, veçanërisht ajo C dhe E mund të ulin rrezikun e sëmundjeve të zemrës.

Vitaminat Dhe Sëmundjet e Zemrës

Sipas të dhënave të , një studim i veçantë tregoi se vitamina E mundet të parandalojë një atak në zemër e infarkt.

Në rrethin e mjekëve ka pasur diskutime mbi mungesën e vitaminës D në dhe lidhjen e kësaj mungese me sëmundjet e zemrës.

Njerëzit që marrin të gjithë ushqyesit e duhur përmes ushqyerjes së shëndetshme s’ kanë nevojë të marrin suplementë.

Idea se vetëm një multivitaminë në ditë mund të parandalojë sëmundjet është e gabuar, thonë të dhënat e AgroWeb.org.

Ata rekomandojnë konsumin e ushqimeve të pasura në vlera siç janë perimet, frutat, vajrat e shëndetshëm siç është ai i ullirit, drithërat e plota dhe peshku.

Ky i fundit duhet konsumuar të paktën dy herë në javë.

e lartpërmendura sipas eskpertëve janë të nevojshëm për shëndetin e zemrës.

Si Të Ulni Rrezikun E Sëmundjeve Të Zemrës?

Vetëm po të dëshironi të mbroni shëndetin e zemrës mund të bëni gjërat e mëposhtme:

  • Kryeni aktivitet të rregullt fizik
  • Mos pini
  • Zgjidhni ushqime me pak yndyrë dhe kripë.
  • Zgjidhni shumë fruta, perime dhe drithëra të plota.

Burime Të Mira Të Vitaminës E

Gruri

Bajamet

Orizi kaf

Burime Të Mira Të Vitaminës C

Portokallet

Qitro

Qershitë

Shpargu

Ananasi

Po Multivitaminat?

Multivitaminat e blera në farmaci përmbajnë një sasi të mirë vitaminash, por jo sasinë e duhur të vitaminës E dhe C të cilat janë të nevojshme për shëndetin e zemrës.

Mjekët arsyetojnë se njeriu duhet të marrë 400 njësi të vitaminës E në ditë dhe 500 mg të vitaminës C dy herë në ditë, me anë të ushqimit të shëndetshëm, ose suplementeve të vitaminave Vetëm po të këshillohen nga mjeku./AgroWeb.org

* Ky informacion ka për qëllim të plotësojë, të mos zëvendësojë këshilla nga mjeku juaj ose ofruesi i kujdesit shëndetësor dhe s’ ka për qëllim të mbulojë të gjitha përdorimet e mundshme, masat paraprake, ndërveprimet ose efektet negative. Ky informacion mund të mos i përshtatet rrethanave tuaja specifike shëndetësore.

Burimi: U.S. National Library of Medicine

Postime të ngjashme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *