Shëndeti
Sat. Apr 1st, 2023
© Ndalohet kopjimi, riprodhimi dhe publikimi i informacionit pa cituar burimin e tij.
cropped 5077E98C 61D6 468D BD96 78C839E26A9F 1

Rrezikimi i komunikacionit publik per shkak te dehjes – drejtimi i automjetit ne gjendje te dehur poashtu konsiderohet si sjellje kunder dispozitave ne komunikacion publik. n

Pra per kete veper duhet plotesuar disa kushte:qe automjeti te drejtohet nen ndikimin e alkoolit apo mjeteve te tjera joshese; qe per shkak te kesaj gjendjeje vozitesi duhet te jete haptas i paafte per vozitje te sigurte; dhe qe me kete te vehet ne rrezikjeta apo trupi apo pasuria me vellim te madh. Kjo veper mund te shkaktohet vetem ne komunikacionin rrugor. Konsiderohet se vozitesi eshte ne gjendje te dehur nese ne gjak ka me teper se 0,5 promila te alkoolit. Keto te dhena konstatohen me analizen e gjakut dhe te urines.

Si substanca joshese numerohen drogat dehese dhe substanca tjera qe ndikojne ne sistemin nervor te personit.

You cannot copy content of this page