Shëndeti
Sun. Mar 26th, 2023
© Ndalohet kopjimi, riprodhimi dhe publikimi i informacionit pa cituar burimin e tij.
Efektet anësore nga antibiotikët , Barnat

Nuk ka një përgjigje të saktë për këtë pyetje, pasi numri i antibiotikëve në botë mund të ndryshojë nga burim në burim.

Megjithatë, sipas Organizatës Botërore të Shëndetësisë, ka rreth 250-270 antibiotikë të ndryshëm në tregun botëror të farmacive.

Është gjithashtu e rëndësishme të theksohet se, edhe pse ka një numër të madh antibiotikësh në dispozicion, nuk janë të gjithë efektivë kundër të gjitha llojeve të infeksioneve bakteriale dhe resistenca e baktereve ndaj antibiotikëve është një problem shqetësues në shkallë globale.

You cannot copy content of this page