Mon. Aug 8th, 2022
© Ndalohet kopjimi, riprodhimi dhe publikimi i informacionit pa cituar burimin e tij.

[ad_1]

Është një debat që ka nisur prej vitesh dhe dilema është e madhe: më shpesh apo më rrallë? Sa herë në javë konkretisht?

Hapers Bazaar ka biseduar me specialistët.

Së pari duhet të zbulosh çfarë lloji flokësh ke për të ditur më pas sa herë t`i lash. Se flokët janë të llojeve të ndryshme, ashtu si edhe lëkura e fytyrës. Ndaj edhe një shampo s’ është njësoj për të gjithë, ashtu si kremrat.

Woman washing her hair 1200x628 facebook 600x360 1

Testi i fijes

Merr një fije të vetme mes gishtave dhe:

Po qe se s’ e ndjen ke flokë të imët

Po qe se e ndjen ke flokë të mesëm

Po qe se të rëndon ke flokë të trashë

Testi për gjendjen

Merr sërish një fije dhe zgjate me anë të gishtërinjve.

Po qe se këputet menjëherë ke flokë me elasticitet të ulët dhe jo aq të shëndetshëm.

Po qe se tendoset në 50% të gjatësisë origjinale të flokut atëherë keni flokë të shëndetshëm.

Këshillat e specialistit për flokë të imët

Njerëzit me flokë të imët kanë më shumë gjendra vaji në kokën e tyre dhe ndaj i kanë më të yndyrshme. Mund t`i lajnë edhe çdo ditë. Vetëm kujdes, duhet gjetur shampoja e përshtatshme dhe të thahen plotësisht.

Këshilla për flokë të mesëm

Mund t`i lani në të ardhmen po, në të ardhmen jo. Për shampon duhet të këshilloheni sërish me specialistët.

Flokët e trashë mund të lahen më rrallë. Dy herë në javë do ishte e mjaftueshme.

Diçka tjetër që s’ duhet harruar është gjatësia. Flokët e gjatë janë në gjendje të mirë tek rrënjët dhe me problem tek majat, kështu që në maja duhet aplikuar zbutësi i duhur.

Ç`ndodh Po qe se i lan më pak seç duhet?

Njësoj si me fytyrën do ndjeni acarim dhe kruajtje.

Kujdes i madh duhet me krehjen. s’ duhet bërë kurrë kur floku është i njomë, pasi është më delikat dhe këputet më shpejt.

[ad_2]

You cannot copy content of this page