loading...

Sa jetojnë qelizat?

 

 Jeta e qelizave

Çdo qenie njerëzore përmban më shumë se 50 trilionë qeliza.

Çdo minutë vdesin qindra milionë syresh dhe po aq lindin përmes procesit të ndarjes së qelizës.

Disa prej tyre, si qelizat e bardha të gjakut, vdesin pas disa orësh jetë, ndërsa disa të tjera, si neuronet, mund të jetojnë sa vetë njeriu.

Related posts:

Cilët janë përbërësit e trupit?
Kaviteti i preparuar për mbushje me kompozit nuk kërkon:
Çka është Stresi?
Qeliza e sistemit nervor quhet:
Kuiz për Qelizën - Kuize dhe Teste
Kuiz apo Test për Eritrocitet
Kuizi apo Testi - Matura Shtetërore
Kuiz për Provim pranues në Mjekësi
Kuiz apo Test nga Biologjia
Çka janë kromozomet dhe përshkruaj ndërtimin e tyre?
Cili nga këto gjene është heterozigot ?- Biologjia
Çka është Biologjia?
Çka janë bakteret dhe algat blu të gjelbërta?
Çka janë sporet (endosporet)?
Çka është dezinfektimi?
Çka janë antioksidantët dhe cili është funksioni i tyre?
Çka është Membrana qelizore?
Çka është Kimioterapia dhe pse aplikohet?
Çka është Mikrobiologjia dhe cilat janë degët e saj?
Ku ndodhet Godulla e Karavastasë?
Çka është Gripi?
Nuk
Menstruacionet
Kush ishte Abdyl Ypi?
Ka
Viruset
Virus
Nga
Se
Një
Me
Dhe
I
E
Si ndahen organizmat sipas mënyrës të të ushqyerit?
Cilat janë proceset jetësore të qelizës dhe çka shfrytëzon qeliza për tu kryer këto procese?
Ku ndodhet Postrriba?
Ja si lindi Karantina!
Çfarë është Pandemia?
Çka është Karantina?
Çfarë ёshtё talasemia?
Çfarë është demenca?
Sa aktivitet fizik duhet të kryejnë fëmijët dhe të rinjtë?
Çfarë përfitojmë nga aktiviteti fizik?
Çfarë ndryshimesh në gji duhet të tërheqin vemendjen?
Cilat gra preken nga kanceri i gjirit?
Sa forma të konstipacionit kemi?
Çka është Sindroma Down?
Çfarë funksioni kryejnë veshkat e shëndetshme?
Sa është përqindja e ujit në citoplazmë?
Çfarë janë Qelizat Staminale?
Përbërja e citoplazmës
Çka është Cikli menstrual?
Sa litra gjak i ka trupi i njeriut?
Çka është leukemia?
Shëno me renditje të rregullt elementet e harkut refleksiv.
Shkruaj tri lloje të receptorëve që ndodhen në lëkurë:
Si quhet organi embrional përmes të cilit ushqehet embrioni i gjitarëve?
Si quhen me emër të përbashkët: lëkura, leshi, halat, gjembat?
Si quhet sëmundja që shkaktojnë kërpudhat?
Cila nga strukturat e dhëna nuk ka sytha?
Cila nga algat e dhëna i takon algave blu në të gjelbra?
Çka është Vagina?
Sa vezore i ka gruaja?
Në cilën moshë paraqitet Menopauza?
Çka është Citoplazma?
Çka janë Lipidet apo yndyrnat?
Cilat janë pjesët kryesore të bërthamës qelizore?
Çka është Bërthama e qelizës?
Çka është Menopauza?
Çfarë e shkakton menopauzën?
Çka është Veza?
Çka është qeliza yndyrore?
Çka është fotoreceptori?
Çka janë qelizat e bardha të gjakut?
Sa qeliza përmban çdo qenie njerëzore?
Sa është pesha e një qelize?
Cila është qeliza më e madhe e njeriut?
Sa është madhësia e qelizave?
Çka është Qeliza?
Si diagnostikohet lupusi?
Çfarë do të thotë Normozoospermia?
Çka janë Embriologët?
Vitamina E dhe roli saj
Vitamina B12 apo ciankobalamina
Vitamina B6 - Roli dhe funksioni i saj
Çfarë është gripi i derrave dhe cilat janë shenjat e tij?
Sa është i rrezikuar Kirurgu nga sëmundjet vdekjeprurëse gjatë punës së tij?
Si transmetohet hepatiti B?
3 përbërësit që zhbllokojnë arteriet dhe ulin kolesterolin
Eritrocitet
Pasqyra e gjakut: Cilat janë vlerat normale?
Dr.Isuf Dedushaj: Mjeku shqiptar me 112 punime shkencore dhe gjashtë tekste universitare të publikua...
loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *