Sun. Nov 27th, 2022
© Ndalohet kopjimi, riprodhimi dhe publikimi i informacionit pa cituar burimin e tij.
Pyetje dhe Përgjigje

Sa kilogramë mund të humbni me botoks gastrik?

Personat nga mosha 18 deri në 70 vjeç mund të bëjnë endoskopi nëse janë të shëndetshëm. Botoksi nuk është një zëvendësues i operacionit për humbje peshe. Si rrjedhim, botoksi gastrik nuk do të jetë efektiv te personat me indeks të masës trupore më të lartë se 40. Ndërkohë personat me ulcerë stomaku apo gastrit fillimisht duhet të merren me këto probleme dhe më pas të kalojnë në botoks.

Pas botoksit, hani një ushqim të pasur me karbohidrate, një ushqim të pasur me proteina dhe një mënyrë jetese të ushqimit të shpejtë, kurse shanset tuaja për sukses janë të pakta nëse qëndroni të palëvizshëm.

Pas trajtimit me botoks, ushqimi mund të kalojë nga 10 deri në 12 orë nga lukthi në zorrë. Kjo e bën personin të ndihet jashtëzakonisht i fortë për një kohë të gjatë. Mesatarisht, 15 kilogramë humben pas trajtimit me botoks për lukthin, me humbje më të madhe në peshë në muajt e parë.

Prof.Ass.Dr. Skender Zatriqi, PhD FACS
Kirurg abdominal
Tel. 044110-925

You cannot copy content of this page