Thu. Jul 7th, 2022
© Ndalohet kopjimi, riprodhimi dhe publikimi i informacionit pa cituar burimin e tij.

[ad_1]

Zakonisht, njerëzit mendojnë se 7-8 orë gjumë është mjaftueshëm, por s’ po flasim për këtë.

Gjumi është një pjesë integrale e jetës sonë. s’ ka asgjë më të mirë se të shtrihesh në krevat pas një dite të lodhshme pune.

Po qe se truri dhe trupi juaj s’ furnizohen mjaftueshëm me gjumë, risku për të zhvilluar këto sëmundje është shumë i lartë:
– Lodhje
– Depresion
– Ndryshime të funksionit të hormoneve
– Sëmundje kardiovaskulare
– Probleme optike
– diabet (sëmundja e sheqerit)

Por sa orë na nevojiten për të bërë një gjumë të mirë?

Shkencëtarët kanë zbuluar lidhjen midis moshës dhe orëve që nevojiten për një gjumë të mirë.
0-3 muajsh: 14-17 orë
4-11 muajsh: 12-15 orë
1-2 vjeç: 11-14 orë
3-5 vjeç: 10-13 orë
6-13 vjeç: 9-11 orë
14-17 vjeç: 8-10 orë
18-25 vjeç: 7-9 orë
26-64 vjeç: 7-9 orë
65+ vjeç: 7-8 orë

[ad_2]

Leave a Reply

You cannot copy content of this page