Studimet kanë treguar se ndarja e ushqyerjes në tre vakte s’ është një term shumë i vjetëruar Me kusht që misioni juaj është që të humbisni në peshë.

Sipas tyre, pretendimet se riorganizimi i vakteve nga 3 në 6 më të vogla gjatë ditës shkakton obezitet, ndonëse ndarja e vakteve është e gjitha në varësi të organizmit të individit.

Plani I Ushqyerjes Për Rënien Nga Pesha nevojitet Të Jetë Realist

Rënia nga pesha është e arritshme kur njeriu bën një plan ushqimor që është realist dhe që realizohet në bazë të stilit të jetesës dhe nevojave të trupit.

Me kusht që ju punoni 12 orë në ditë, ngrënia çdo dy orë s’ është aspak realiste.

Rënia nga pesha është në varësi të shpenzimit ditor të energjive.

Me kusht që ju merrni më pak kalori, trupi do të përdorë depozitat dhjamore dhe rrjedhimisht ju do të humbisni në peshë.

Planifikimi i vakteve ushqimore me synim rënien nga pesha nevojitet bërë duke u bazuar në sasinë e saktë të djegies ditore të kalorive.

Zbulimi i Arsyeve Përse Keni Shtuar Në Peshë Është i Rëndësishëm

Përpara ndërmarrjes së çdo iniciative për rënien nga pesha, specialistët nënvizojnë analizimin e faktorëve që nxitën mbipeshën në trupin tuaj.

Stresi, stili i jetesës, mungesa e aktivitetit fizik janë disa syresh.

Për fat të keq, shumë prej njerëzve që duan të humbasin kilogramët e tepërt, fokusohen tek ajo që nevojitet të hanë dhe jo tek mënyra sesi ushqehen.

Këtu përfshihet edhe ushqyerja e pavëmendshme me telefon në dorë ose me sytë tek televizori.

Kjo mënyrë nxit shëndoshjen dhe nevojitet mbajtur nën kontroll.

Dallimi Mes Etjes Dhe Urisë

Një nga aspektet e shtimit në peshë është fakti se njerëzit ngatërrojnë etjen me urinë, sidomos në ditët e nxehta të verës.

Një ngatërresë e tillë çon në shëndoshjen e njeriut por edhe në dehidratim të rrezikshëm.

specialistët thonë se pirja e një gote me ujë në fillim të çdo vakti ndihmon në ushqyerjen e vëmendshme dhe në rënien nga pesha./AgroWeb.org