© Ndalohet kopjimi, riprodhimi dhe publikimi i informacionit pa cituar burimin e tij.

Dr. Sabjan Memishaj – Biografia

Dr Sabjan Memishaj (Mjek Kardio-Vaskular)
Lindi ne Tirane ne vitin 1978 ku kreu shkollen fillore dhe te mesme.

Edukimi

Studime Universitare prane Fakultetit te Mjeksise, Tirane(Tetor 1996-Korrik 2002).

U diplomua me mesatare te shkelqyer

Stazh pune pas universitar ne QSUT prane repartit te Nefrologji –Hipertensionit-Dializes(2002-2004)

Specializim Pasuniversitar prane Fakultetit te Mjeksise ne Degen Kardiokirurgji, Tirane(Prill 2004-Prill 2009).U diplomua me mesatare te shkelqyer.

Specializim 1 vjecar Prane Repartit te Kardiokirurgjise ne Spitalin “Carlo Poma” Mantova, Itali( 2006- 2007)

Eksperience Pune
1 Tetor 2015-vazhdon aktualisht :Mjek Kardio-kirurg ne Qendren Klinike Universitare Kosove, Prishtine

Operator ne kirurgjine kardiake (nismetar per hapjen dhe rifunksionalizimin e Kardiokirurgjise ne Qendren Klinike Uiversitare ne Kosove QKUK ne vitin 2015)
Mars 2013 – Tetor 2015:Kirurg Kardio-vaskular ne International Medicine Hospital, Prishtine

Operator ne kirurgjine kardiake dhe vaskulare
Shtator 2011-Mars 2013:Pergjejgjes i Repartit te Kirurgjise Kardiovaskulare ne Spitalin Amerikan, Tirane

Operator ne kirurgjine kardiake dhe vaskulare
Prill 2009 – Mars 2013 :Pjestar i Stafit te Kirurgjise Kardiovaskulare ne Spitalin Amerikan, Tirane

Operator ne kirurgjine kardiake dhe vaskulare

Publikime Nderkombetare
Mund ti verifikoni ne Pubmed
1. Safe wrapping of the borderline dilated ascending aorta during aortic valve replacement
Ernesto Tappainer, Vinicio Fiorani, Andrea Nocchi, Ermal Likaj, Sabjan Memishaj and Mario Zogno.
Cardiac Surgery Unit, “Carlo Poma “ Hospital Viale Albertoni 1 , 46100 Mantua , Italy.
Journal of Cardiothoracic Surgery 2007

2. A Rare Case Of Sternal Wound Necrosis and Destruction After Mediastinitis Closed With Omental Flap. Case report

Vinicio Fiorani MD, Dr.Sabjan Memishaj MD, Andrea Nocchi MD, Ernesto Tappainer MD, Nicolla Pederzolli MD, Mario Zogno MD.
Cardiac Surgery Unit, “Carlo Poma “ Hospital Viale Albertoni 1 , 46100 Mantua , Italy.
Journal of Cardiothoracic Surgery 2008

3. A Rare Case Of Left Main Coronary Stenosis And Neutropenia Treated With G-CSF Prior To CABG . Case Report

Cavolli R, Uymaz B, Memishaj S, Kaja K, Ozerdem G.

Thorac Cardiovasc Surg. 2010 Dec; 58(8):488-9. doi: 10.1055/s-0030-1250147.

4. The impact of blood use on patients undergoing coronary artery bypass surgery.
A prospective study

Sotir Lako1, Sokol Bilali2, Sabjan Memishaj3, Viola Gjylameti2, Albana Daka1, Teuta Dedej2, Tatjana Nurka2, Vera Ostreni2, Valbona Bilali2

Journal of Surgery 2014

Prezantime dhe Pjesemarrje ne Konferencat Nderkombetare

1. Treatment of Postinfarction Inferior VSD by Transatrial Approach and Tricuspid Valve Reconstruction

Ernesto Tappainer, Vinicio Fiorani,J.Manfredi, Andrea Nocchi, Sabjan Memishaj and Mario Zogno.
Cardiac Surgery Unit, “Carlo Poma “ Hospital Viale Albertoni 1 , 46100 Mantua .
National Congress of Cardiac Surgery Roma, Italy
ROMA 2-5 Dicembre 2006

2. Conservative Surgery Of Mitral Valve
Memishaj.S, Likaj.E, Dumani.S , Baboci.A, Kajo.E ,Fino.A,Refatllari.A
Division of Cardiovascular Surgery.University Hospital Center “Mother Tereza“.
Dubrovnic 27 -28 April 2009
EABM 2009 Dubrovnik

3. Giornate Virgiliane di Cardiologia –Cardiochirurgia e Malattie Infettive
“Attualita Cliniche e Sfide Organizzative“.

4. ASCVTS: Annual Meeting Of The Asian Society For Cardiovascular And Thoracic Surgery Antalya, Turkey
AMERICAN Hospital, Department of Cardiovascular Surgery,
TIRANA Mars 2011

Prezantime dhe Pjesemarrje ne Konferencat Kombetare

1. Kirurgjia konservative e valvules mitrale
S.Memishaj, E.Harja, E.Likaj, S.Dumani, A.Baboci, E.Kajo, A.Fino, A.Refatllari. Departamenti i Kirurgjise Kardiovaskulare,Qendra Spitalore Universitare “NENE TEREZA“
Konferenca e 16- Mediko –Kirurgjikale Tirane 2008

2. Nje rast me stenoze te trunkut te arteries koronare te majte dhe leukopeni i trajtuar me G-CSF (granulocyte –colony stimulating factor) para kryerjes se bypass-it aorto-koronar.
Memishaj. Sabjan MD, Cavolli. Raif, MD, Uymaz.Barish,MD, Tuncay Eren. Neyir, MD.
Departamenti i Kardiokirurgjise , Spitali Amerikan Tirane .
Konferenca e 17 –te Kirurgjikale Shqiptare Tirane, 23 tetor 2009

3. American Hospital International Seminar in Chest Imaging
Tirane, maj 2009

4. Rezultatet e hershme te By-pass-it aorto-koronar te kombinuar me endarterektomine e karotideve
Sabjan Memishaj; Neyyir Tuncay Eren
Departamenti i Kardiokirurgjise , Spitali Amerikan Tirane .
Konferenca e 18 –te Kirurgjikale Shqiptare Tirane , Shtator 2010

5. Effects of cell saver autologous blood transfusion on blood loss and homologous blood transfusion requirements in off-pump surgery.
Memishaj Sabjan, Eren Tuncay Neyyir
Cardiovascular Surgery Dep. American Hospital-Tirana/Albania
Konferenca e 19 –te Kirurgjikale Shqiptare Tirane , Tetor 2011

6. ISSAT
Kursi i Specializimit “ BAZAT E MENAXHIMIT SHËNDETËSOR”
Kreditet të akredituara nga Ministria e Shëndetësisë – Qendra Kombëtare e Edukimit në Vazhdim
Mars 2012

7. Conservative mitral valve surgery.
A brief review of a short term study.
Sabjan Memishaj, Neyyir Tuncay Eren.
Division of Cardiovascular Surgery , American Hospital
Konferenca e 20 –te Kirurgjikale Shqiptare Tirane, Tetor 2012

8. Kirurgjia e By-pass-it Off- Pump Versus On –pump ne Pacientet me Semundje Koronare te Trungut Komun: A eshte e sigurt ?
Sabjan Memishaj ,
Departamenti i Kirurgjise Kardiovaskulare Spitali International Medicine
Prishtine ,Kosove
Konferenca e 21 –te Kirurgjikale Shqiptare Tirane , Tetor 2013

9. Cell Saver in off-pump surgery, does it reduce homologous blood transfusion requirements? (Referues)
Sabjan Memishaj MD
International Medicine Hospital, Department of Cardiovascular Surgery, KOSOVO
Konferenca e 22 –te Kirurgjikale Shqiptare Tirane , Tetor 2014
10.Pjesemarres ne hartimin : Plani dhe Programi I Specializimit nga Lemia e KARDIOKIRURGJISE
Raif Cavolli Md, Sabjan Memishaj Md, ShpejtimShurdhiqi specializant,Xheladin Rizani specializant.
University Clnical Centre of Kosovo,Department of Cardiac Surgery ,Pristina ,Kosovo.

11. Leksion “Trajnim mbi kujdesin kombetar te traumes per mjeket dhe infermieret“.
Vendi i organizimit: SUT Tirane , 8 shtator 2016 ” (PJESMARRJE)

12. Trajnim “Perfitimi shendetesor i popullates nepermjet fokusit ne sherbimin e ndihmes se pare me mjetet e duhura ne kohen e duhur si dhe rendesise se kujdesit per higjenen, ujin dhe sanitetin” (PJESMARRJE)

Organizatori/ofruesi: AAEI dhe SRC&IT, shtator 2016

13. 15 shtator – 20 dhjetor 2016, / Trajnim “Sherbimi i drejtperdrejte i ndihmes se pare me mjetet e duhura dhe ne kohen e duhur dhe kujdesi shendetesor i popullates nepermjet komunikimit efektiv dhe deontologjise mjekesore” (PJESMARRJE)
Organizatori/ofruesi: AAEI dhe SRC&IT, shtator 2016.

14. 13 – 15 tetor 2016 Tirane/ Trajnim “3rd EUASSO Conference – Innovations and new Technologies in Surgical Oncology” (PJESMARRJE)
13 – 15 tetor 2016, Hotel Sheraton Tirane, Albania Experience sh.p.k

15. 28 dhe 29 tetor 2016 Tiranë/Konference “Konferenca e 24 Kirurgjikale Shqiptare “
(REFERUES)
Mitrale valve repair. Is it safe?
Sabjan Memishaj Md, Raif Cavolli Md, Shkelzen Muriqi Md.
University Clnical Centre of Kosovo,Department of Cardiac Surgery ,Pristina ,Kosovo.
28 dhe 29 tetor 2016, Hotel Tirana International, Departamenti i Kirurgjise, Fakulteti i Mjekesise

16. Revista Shqiptare e Kardiologjise
Kardiokirurgjia ne Qendren Klinike Universitare te Kosoves-Prishtine:11 muajt e pare dhe rezultatet.
Raif Cavolli MD, Sabjan Memishaj MD,Shkelzen Muriqi MD,Suzana Muriqi MD,Shpejtim Shurdhiqi MD,Xheladin Rizani MD,Kushtrim Shala MD,Rame Alaj MD.
Klinika e kardiokirurgjise, Qendra Klinike Universitare e Kosoves/Prishtine.
Tetor 2016,Vellimi I 15.

17. ISSAT
Kursi i Specializimit “HIGJENA SPITALORE,INFEKSIONET SPITALORE DHE PARANDALIMI I TYRE ”
Kreditet të akredituara nga Ministria e Shëndetësisë – Qendra Kombëtare e Edukimit në Vazhdim
Korrik 2017

18. 27 dhe 28 tetor 2017 Tiranë/Konference “Konferenca e 25 Kirurgjikale Shqiptare “
(REFERUES)
Does methylene blue reduce mortality and morbidity in vasoplegic patients after cardiac surgery?
Sabjan Memishaj Md
University Clnical Centre of Kosovo,Department of Cardiac Surgery ,Pristina ,Kosovo.
27 dhe 28 tetor 2017, Hotel Tirana International, Departamenti i Kirurgjise, Fakulteti i Mjekesise

19. Konferenca Kombetare e Shkencave Mjeksore 5 (Pjesemarrje)
20-22 Prill 2018, Hotel Tirana International
20. Revista Shqiptare e Kardiologjise
Karotid endarterektomia dhe bypass-I aortokoronar si procedura kirurgjikale te perbashketa –prezantim rasti .
Raif Cavolli MD, Sabjan Memishaj MD,Shkelzen Muriqi MD,Xheladin Rizani MD,Leonard Bytyqi MD.
Klinika e kardiokirurgjise, Qendra Klinike Universitare e Kosoves/Prishtine.
Shtator 2018,Vellimi I 17.

21. 26 dhe 27 tetor 2018 Tiranë/Konference “Konferenca e 26 Kirurgjikale Shqiptare “
(REFERUES)
ECC.O SYSTEM ADVANTAGES COMPARED TO STANDART CPB SYSTEM
Sabjan Memishaj Md, Raif Cavolli Md, Shkelzen Muriqi Md.
University Clinical Centre of Kosovo, Department of Cardiac Surgery, Pristina, Kosovo
26 dhe 27 tetor 2018, Hotel Tirana International, Departamenti i Kirurgjise, Fakulteti i Mjekesise

22. 15-17 Nentor 2018 Kongresi I 4 Nderkombetar Mjekesor (IMCA 2018)
(POSTER)
Is mitral valve repair a better choice in patients with left ventricular dysfunction?
Sabjan Memishaj Md.
University Clinical Centre of Kosovo, Department of Cardiac Surgery, Pristina, Kosovo
15-17 Nentor 2018,Hotel Plaza,Tirana,Albania, Spitali Amerikan.

23. 13-14 Prill 2019 Konferenca Kombetare e Profesionisteve ne Shendetesi (Pjesemarrje)
Hotel Plaza, Tirana, Albania

24. 9 -11 Maj 2019 Konferenca Kometare e Shkencave Mjekesore 6 (Pjesemarrje)
Hotel Tirana International, Tirane , Shqiperi
25. 25 dhe 26 tetor 2019 Tiranë/Konference “Konferenca e 27 Kirurgjikale Shqiptare “
(REFERUES)
MITRAL VALVE REPAIR VS MITRAL VALVE REPLACEMENT IN PATIENTS WITH LEFT VENTRICULAR DYSFUNCTION.WHICH IS THE BEST CHOICE?
Sabjan Memishaj Md, Raif Cavolli Md,
University Clinical Centre of Kosovo, Department of Cardiac Surgery, Pristina, Kosovo
25 dhe 26 tetor 2019, Hotel Tirana International, Departamenti i Kirurgjise, Fakulteti i Mjekesise

26. 8 dhe 9 nentor Tirane/3-rd ANNUAL CONGRESS FOR“ TRAUMA AND SURGICAL EMERGENCY“ (Pjesemarrje)
8 dhe 9 tetor 2019, Hotel Tirana International

Gjuhet e huaja
Anglisht(shume mire)
Turqisht(shume mire)
Italisht(shume mire)
Mund te na kontaktoni ne:
Facebook:Op.Dr. Sabjan Memishaj Kardiokirurg
E-mail:sabjanmemishaj@yahoo.com
Cel/viber : 00355692347719, 0038349315735

You cannot copy content of this page

Sign In

Register

Reset Password

Please enter your username or email address, you will receive a link to create a new password via email.