Thu. May 26th, 2022
© Ndalohet kopjimi, riprodhimi dhe publikimi i informacionit pa cituar burimin e tij.

[ad_1]

Një përqafim në ditë mban mjekun larg! s’ ka dyshim se përqafimi na bën të ndihemi mirë, megjithatë, përveç kësaj, ky proces sjell shumë përfitime të tjera, veçanërisht kur bëhet fjalë për zhvillimin e fëmijëve.

Ndikimi psikologjik i përqafimit është i madh. Jo vetëm që rrit vetëvlerësimin e fëmijëve dhe ndjenjat e vetëbesimit, por gjithashtu i ndihmon ata të qëndrojnë optimistë. Këto 3 burime psikologjike (vetëvlerësimi, zotërimi dhe optimizmi) janë të ndërlidhura ngushtë dhe “mbysin” efektet e ngjarjeve stresuese, të cilat në fund të fundit, e bëjnë një fëmijë të ndjehet më pak i lumtur.

Hormoni i oksitocinës, i cili lëshohet gjatë aktit të përqafimit, ka një mori përfitimesh pozitive. Njëra prej tyre është duke ndihmuar fëmijën tuaj të qëndrojë i shëndetshëm dhe të përmirësojë sistemin imunitar. Gjithashtu, oksitocina promovon shërimin më të shpejtë të plagëve dhe ndihmon në uljen e inflamacionit.

[ad_2]

Leave a Reply

You cannot copy content of this page