Thu. Jun 30th, 2022
© Ndalohet kopjimi, riprodhimi dhe publikimi i informacionit pa cituar burimin e tij.

Teknologjitë moderne s’ sjellin vetëm gjëra pozitive në jetën tonë!

Ortosomnia paraqet probleme të ndryshme me gjumin të shkaktuara nga teknologjia, përkatësisht aplikacionet të cilat matin cilësinë e jetës sonë dhe ndjekin gjumin tonë!

Tingëllon kontradiktore, e dimë, mirëpo aplikacionet e ndryshme të cilat shënojnë kur dhe sa flemë gjumë, dhe cila është cilësia e gjumit tuaj, pikërisht vetëm shkaktojnë probleme të ndryshme – meqenëqë bëheni “të varur” nga to.

“Gjithnjë e më shumë njerëz kërkojnë vetëdiangostikën dhe zgjidhjen e problemeve me gjumin e tyre dhe pastaj ndodh që vazhdimisht ta mbajnë shikimin në aparat”, shkruan magazina “Cilnical Sleep Medicine”, përcjell Telegrafi.

Në fund, njerëzit bëhen aq të preokupuar me gjumin e përsosur, sa që s’shohin se si vetvetes i krijojnë probleme.

orthosomnia sleep trackers may do harm 1

andaj, specialistët rekomandojnë që, në vend që të bazohemi në aplikacione, më me dëshirë të dëgjojmë trupin tonë!

Për shembull, kur zgjoheni në mëngjes kushtoni kujdes se si ndiheni – Po qe se jeni të pushuar – keni fjetur gjumë mirë. Pa marrë parasysh çfarë ju tregon aplikacioni!

 

Leave a Reply

You cannot copy content of this page