Thu. Jun 30th, 2022
© Ndalohet kopjimi, riprodhimi dhe publikimi i informacionit pa cituar burimin e tij.
Ataku kardiak te femrat, Sulmi në zemër te femrat

[ad_1]

Sëmundjet e zemrës konsiderohen si më të rrezikshmet për gratë në Shtetet e Bashkuara të Amerikës. Një nga pesë prej tyre vdes nga problemet me zemër, mirëpo, sipas një studimi, gratë atje akoma s’ e dinë këtë rrezik.

Nga një hulumtim i publikuar këtë vit nga Asociacioni Amerikan i Zemrës kuptohet se shumica nga të rrezikuarat s’ kanë kurrëfarë kujdesi për këtë problem.

Studimi vë në pah se prej vitit 2009 deri më 2019, kujdesi ndaj këtij problemi ka rënë nga 60 për qind në 44.

Sidoqoftë, është me rëndësi të dihen disa simptoma që u paraprijnë këtyre problemeve. Për dallim nga burrat, gratë i kanë disa shenja të tjera të paraqitjes së problemeve me zemër. Së pari, ato kanë probleme të tilla si: crregullim dhe jorehati në gjoks, probleme me frymëmarrje, marramendje, sulme në zemër etj.

[ad_2]

You cannot copy content of this page