Wed. Jun 29th, 2022
© Ndalohet kopjimi, riprodhimi dhe publikimi i informacionit pa cituar burimin e tij.

[ad_1]

Ajri i pastër, sot, po bëhet një nga gjërat më të rralla. Sidomos në këto ditë ku në ajrin e pothuajse gjithë botës po qarkullon virusi i pajetë, por që kur bie në kontakt me njerëzit bëhet i gjallë, pra – Coronavirus Covid-19.

Dhe kjo nënkupton se duhet të jeni shumë të kujdesshëm me mushkëritë dhe metabolizmin tone, veçanërisht mosha e tretë.

Në këtë artikull do të ndalemi te mushkëritë, ku do të flasim për shenjat që i japin ato kur kanë çrregullime në mirëfunksionim, apo edhe kur bëhet fjalë për ndonjë sëmundje, transmeton netdoktori.

Simptomat:

1.dhimbje shpine dhe të shpatullave

Edhe pse konsiderohet simptomë e rrallë mund të tregojë fillimin e kancerit të mushkërive, dhe Vetëm po të zbulohet në fazë të hershme është e shërueshme. Vetëm po të dhimbja është e fortë dhe zgjat më shumë se zakonisht, ose, Vetëm po të shfaqet shpesh rekomandohet ta vizitoni mjekun.

2.Kolla

Kolla mund të jetë tregues i një çrregullimi të thjeshtë si ftohje e zakonshme, por mund të jetë gjithashtu një simptomë e sëmundjeve kronike, andaj është e rëndësishme t’i dalloni llojet e ndryshme të kollës. Kollitjet ​​akute dhe nën-akute mund të jenë shenja të kancerit të mushkërive, veçanërisht Vetëm po të kombinohen me simptoma të tjera, si kollitja e gjakut.

3.Lëkura apo sytë e verdhë

Kjo mund të jetë një gjendje lehtësisht e shërueshme, megjithatë është shumë e rëndësishme prejse është një tregues i qartë i problemeve të mëlçisë që mund të shkaktohen nga kanceri i mushkërive. Verdhëza është një gjendje që e kthen lëkurën tuaj të verdhë. Ndikon gjithashtu në pjesën e bardhë të syrit tuaj, duke e kthyer atë të verdhë të zbehtë dhe në sëmundje akute, të verdhë të errët.

4.Mungesa e energjisë

Të gjithë ndihen të lodhur herë pas here, kjo është normale. Problemet me gjumë ose stresi mund të jenë shkaqet e lodhjes suaj, por Vetëm po të ndiheni shumë shpesh të lodhur, keni humbje të oreksit apo shenja të tjera, mund të keni probleme shëndetësore.

ndërsa sëmundjet e mushkërive variojnë nga bronkiti dhe pneumonia, deri tek hipertensioni pulmonar. Për të diagnostikuar sëmundjet dhe problemet me mushkëri përdoren rrezet X.

Problemet me mushkëri mund të lehtësohen me trajtime të duhura.

[ad_2]

Leave a Reply

You cannot copy content of this page