Sheqeri në gjak është një armik shumë tinëzar për shëndetin.

Nivelet e tij ndikohen jo vetëm nga ushqyerja por edhe nga dobësimi i imunitetit dhe stresi.

Në matjen e nivelit të sheqerit në gjak, ajo që ka rëndësi, është trendi dhe jo vetëm një tregues pas një matje të vetme.

Në këtë artikull të AgroWeb.org do të mësoni për mënyrat se si mund të ulni sheqerin në gjak kur nivelet e tij janë të larta.

Matja nevojitet Bërë Para Ngrënies Dhe 2 Orë Më Pas

Për të pasur një ide më të qartë, niveli i sheqerit në gjak nevojitet matur para ngrënies dhe 2 orë më pas.

Në këtë mënyrë do të kuptoni Vetëm po të ushqimi është ai që rrit nivelin e sheqerit ose jo.

E rëndësishme është që të kuptohet Vetëm po të niveli i lartë i sheqerit në gjak është një rast i izoluar apo i vazhdueshëm dhe alarmues.

Vetëm po të ju e matni çdo ditë në mëngjës dhe treguesi është i lartë, kjo do të thotë se mëlçia prodhon më shumë sheqer gjatë natës dhe ka nevojë për medikamente.

Bëni Disa Ndryshime Të Vogla

Vetëm po të jeni të shqetësuar për nivelet e larta të sheqerit në gjak, përpiquni të kryeni më shumë aktivitet fizik dhe të kufizoni karbohidratet.

Niveli i lartë i sheqerit në gjak s’ do të thotë domosdoshmërisht se ka nevojë për ndryshime madhore.

Ndryshimet mund të bëhen në ushqyerje me këshillën e mjekut.

Buka dhe lëngu i portokallit janë dy produkte që e rrisin menjëherë sheqerin në gjak.

Kujdes Me Stresin

Siç e thamë edhe më lart, ushqyerja s’ është i vetmi faktor në nivelin e lartë të sheqerit në gjak.

Stresi luan një rol të rëndësishëm gjithashtu.  Ndaj është shumë e rëndësishme që të qetësoheni, të zgjidhni situatat stresuese që të shmangni nivelet e rritura të sheqerit në gjak.

Kujdes Me diabetin (sëmundjen e sheqerit) (sëmundjen e sheqerit)

diabeti (sëmundja e sheqerit) (sëmundja e sheqerit) është një sëmundje progresive dhe ka nevojë për mbikqyrje.

Edhe Vetëm po të nivelet e sheqerit në gjak janë të larta prej vitesh pa ndonjë efekt anësor, ju nevojitet të tregoni kujdes mbasi nga momenti në moment, qelizat beta të pankreasit mund të reshtin së prodhuari insulinë.

Konsultohuni me mjekun për një qasje sa më të shëndetshme të mbajtjes nën kontroll të sheqerit në gjak.  /AgroWeb.org

Tags: