Tue. May 17th, 2022
© Ndalohet kopjimi, riprodhimi dhe publikimi i informacionit pa cituar burimin e tij.

Është një fakt i njohur që miqtë janë të rëndësishëm në lumturinë tonë. Por kërkimet e fundit sugjerojnë se të qenit josocial s’është diçka për të cilën duhet të shqetësohemi, meqenëse nëse kaloni më shumë kohë me veten, në të vërtetë sjell më shumë përfitime sesa mendojmë shkruan Gazeta Shëndeti .

Sipas shkencës, është më mirë të mos shoqëroheni me miq toksikë dhe të qëndroni vetëm, pasi kjo gjë është thelbësore për mirëqenien tuaj. Pse? E lexoni më poshtë:

Kalimi i kohës vetëm mund të rrisë kreativitetin tuaj

Ndërveprimi i vazhdueshëm me dikë mund të shpërqendrojë mendimet tuaja dhe të pengojë përpjekjet për të krijuar ide të reja.

Nga ana tjetër, vetëm koha lejon që krijimtaria juaj të lulëzojë dhe të rrisë imagjinatën tuaj. Kjo ju ndihmon të rregulloni zhurmën në sfond dhe ju bën më të vetëdijshëm për mendimet tuaja.

Ju ndihmon t’i shihni gjërat ndryshe

Kalimi i kohës me njerëzit e tjerë mund të nxjerrë në pah tiparet tuaja të ndryshme të personalitetit. Dhe megjithëse pasqyrimi i sjelljes së dikujt mund t’ju ndihmojë të lidheni me miqtë tuaj, kjo mund të ndryshojë disi vetëdijen tuaj.

Ndonjëherë, në mënyrë që t’i bëni miqtë tuaj të ndihen më rehat, mund të harroni të mendoni ose të kujdeseni për nevojat dhe ndjenjat tuaja. Të kesh më pak ose asnjë mik ndonjëherë mund të të lejojë të jesh në një mendje me veten tënde dhe të përjetosh gjërat ashtu siç i sheh vërtet.

WomanDIYHome

Detyrimi i një miqësie s’do t’ju sjellë asnjë përfitim

Ndjenja e presionit për të bërë miq me njerëz me të cilët s’keni shumë gjëra të përbashkëta dhe të cilët s’kujdesen për nevojat dhe interesat tuaja, mund t’ju shqetësojë.

Shoqërimi i detyruar do të thotë që të humbni kohë të vlefshme për të kaluar vetëm me veten dhe kjo mund t’ju lërë me një ndjenjë të keqe në fund të ditës.

Detyrimi i një miqësie s’ do t’ju sjellë asnjë përfitim

Ndjenja e presionit për të bërë miq me njerëz me të cilët s’ keni shumë gjëra të përbashkëta dhe të cilët s’ kujdesen për nevojat dhe interesat tuaja, mund t’ju shqetësojë.

Shoqërimi i detyruar do të thotë që të humbni kohë të vlefshme për të kaluar vetëm me veten dhe kjo mund t’ju lërë me një ndjenjë të keqe në fund të ditës.

Shtesë: Një nga arsyet pse Taylor Swift është një këngëtare e njohur sot është, meqenëse ajo s’ kishte miq kur ishte në shkollë, shkruan Class.

Në një intervistë, Taylor zbuloi: “Më kujtohet kur isha në shkollë, e gjithë arsyeja pse fillova të shkruaj këngë ishte, meqenëse isha vetëm shumë kohë. Ulesha në shkollë dhe dëgjoja vetëm këto fraza: ‘’O zot, kjo festë do të jetë e mrekullueshme të premten. Të gjitha janë të ftuar përveç Taylor’’./Gazeta Shëndeti

 

Leave a Reply