Wed. Jun 29th, 2022
© Ndalohet kopjimi, riprodhimi dhe publikimi i informacionit pa cituar burimin e tij.

Shkaqet më të zakonshme të kolikës infantile pëfshijnë:

  • mbindjeshmëri ndaj ushqimit të ngrënë nga nëna që ushqen foshnjën me qumështin e gjirit (p.sh. ndaj qumështit të lopës),
  • moszhvillimi i plotë i sistemit gastrointestinal dhe probleme me tretjen e shpejtë,
  • gëlltitja e ajrit gjatë ushqimit (sidomos në foshnjat me ushqim artificial – biberon),
  • çrregullimet gastrointestinale dhe intoleranca ndaj disa ushqimeve (sheqer, laktozë),
  • moszhvillimi i plotë i sistemit nervor – dhimbja e barkut mund të jetë një mënyrë për të reaguar ndaj stimujve fizike që janë të pakuptueshëm për fëmijën,
  • ndërveprim me prindërit, p.sh. shqetësimet e nënës që ushqen foshnjën me qumështin e gjiri, stresi në familje.

Leave a Reply

You cannot copy content of this page