Shqipëria do të pranojë kontingjentin e ri prej 8,190 doza të vaksinave të Pfizerit


do të pranojë të hënën edhe 8,190 doza të reja të vaksinës kundër , të kompanisë amerikane, .

Kështu ka njoftuar në , ministrja e Shëndetësisë dhe Mbrojtjes Sociale, Orgeta Manastirliu duke shtuar se fushata e vaksinimit do të vazhdojë për personat mbi 80 vjeç.

“Sot ne kemi mbi 4,600 jetë mjekësh, infermierësh e stafesh spitalesh më të mbrojtur, për shkak të vaksinimit. Sot kemi mbi 400 jetë të moshuarish në azile, të moshuarish mbi 80 vjeç dhe kujdestarësh, më të mbrojtura për shkak të fillimit të vaksinimit”, ka shkruar Manastirliu.

Sipas saj numri i dozave të siguruara të vaksinës s’ është i vogël, pasi ka përmendur se disa vende akoma s’ kanë nisur vaksinimin kundër sëmundjes .

“Janë plot 140 vende që akoma s’ kanë nisur vaksinimin”, ka thënë ministrja Manastirliu.

Vaksinimi kundër COVID-19 në Shqipëri nisi më 11 janar, me vaksinat e kompanisë farmaceutike amerikane, .

Ndërkohë, mori 975 doza vaksine donacion nga një vend i paspecifikuar i Bashkimit Evropian.

Më 16 shkurt, Shqipëria pranoi edhe një kontingjent prej 7,020 dozash të Pfizer-it.

Po atë ditë, kryeministri i Shqipërisë, tha se pritet që në prill të arrijë kontingjenti i parë i 360 mijë dozave të vaksinës së kompanisë britanike, dhe Universitetit të Oxford-it nga “një shtet mik”, por pa treguar se nga cili shtet pritet t’i sigurojë këto vaksina. 

Postime të ngjashme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *