Shqipëria do të pranojë mbi 15 mijë doza të vaksinës së Pfizerit


Ministrja e Shëndetësisë dhe Mbrojtjes Sociale, Orgeta Manastirliu njofton se të hënën në mbrëmje do të pranojnë mbi 15 mijë doza të vaksinës kundër , të kompanisë amerikane .

Manastirliu njoftoi se me këtë kontingjent të ri do të përfundojë vaksinimi i stafit mjekësor dhe do të vazhdojë vaksinimi i personave mbi 80 vjeç.

“Sot mbërrijnë 15,210 doza vaksine nga me , për të përfunduar vaksinimin e plotë të stafeve mjekësore dhe për të vijuar intensifikimin e vaksinimit për të moshuarit 80-vjeçarë. Brenda dy javëve të para të marsit pritet të mbërrijnë edhe 14,400 vaksina të AstraZenecas, me të cilat do të vijojmë vaksinimin, duke pasur prioritet mësuesit”, ka njoftuar Manastirliu.

, pothuajse në baza javore, po pranon kontingjente të dozave të vaksinës së Pfizerit.

deri më tani, Tirana zyrtare ka pranuar 17,355 doza të vaksinës së Pfizerit.

e vaksinimit në kishte nisur më 11 janar.

Postime të ngjashme

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *