Shqipëria siguron edhe vaksinën e katërt kundër Covid19, atë të Kinës

loading...


ka nënshkruar marrëveshje për të siguruar vaksina kineze anti -19.

Mësohet se qeveria shqiptare ka nënshkruar marrëveshjen me distributorin turk “Keymen Ilaç Sanayi ve ticaret” A.Ş., përmes të cilës do të sigurojë vaksinat e prodhuara në Kinë.

ka miratuar Aktin Normativ për të marrë vaksina antiCOVID nga . Sipas Aktit Normativ marrëveshja për furnizimin do bëhet ndërmjet ministres së Shëndetësisë dhe ministrit të Shtetit për Rindërtimin, Arben Ahmetaj.

Burimet bëjnë me dije se do të vijë një sasi e madhe dozash në nga distributori turk. Sasia s’ dihet për shkak të sekretit tregtar, por burime të besueshme i thanë Top Channel se me këtë sasi do të nisë një vaksinim masiv i popullsisë.

aktualisht ka në përdorim tre lloje vaksinash, të cilat janë , e cila mbërriti e para, me sasi më të madhe me të cilën po vaksinohen mësuesit dhe pedagogët, Sputnik që mbërriti dje si dhuratë e princit të Emirateve të Bashkuara ndërsa me mbërritjen e vaksinave kineze Sinovac pritet të nisë vaksinimi masiv. anti të prodhuara në Kinë po përdoren gjerësisht në Kinë dhe në , dsi dhe në Europë, në Hungari e Maqedoninë e Veriut.

Postime të ngjashme