ShSKUK furnizohet me pajisje mjekësore për trajtimin e pacientëve me COVID-19


Shërbimi Spitalor Klinik dhe Universitar i Kosovës ka pranuar pjesën e dytë të pajisjeve mjekësore, aparaturë e dorës së fundit, e cila është e nevojshme për trajtimin e pacientëve të prekur me .

Kështu thuhet në një njoftim nga , ku ndër të tjera bëhet e ditur se në pajisje përfshihen: 600 maska helmetë -CPAP, 15 analizatorë të gazrave në , 100 pompa respiratore kirurgjike me rrymë,  200 pajisje me presion të lartë për terapi me  , me set të pajisje përcjellëse.

“Këto pajisje do të shpërndahen në dhe nëpër spitalet e përgjithshme, në përputhje me kërkesat. Ato kanë arritur sot në Qendrën Klinike Universitare me anë të UNOPS dhe janë pjesë e ‘Projektit Emergjent për ’, i financuar nga një kredi e Bankës Botërore, i cili, sipas parashikimeve, pritet rrumbullakësohet ditët në vazhdim me ardhjen e kontigjentit të fundit me pajisje mjekësore”, thuhet në njoftim.

Postime të ngjashme