Mon. Jun 27th, 2022
© Ndalohet kopjimi, riprodhimi dhe publikimi i informacionit pa cituar burimin e tij.

[ad_1]

Po qe se jeni duke u përpjekur të angazhoheni për një mënyrë jetese më të shëndetshme, largimi i sheqerit është një hap i parë i shkëlqyeshëm.

Konsumi i lartë i sheqerit shoqërohet me shtim në peshë, mbipeshë, diabet (sëmundja e sheqerit) dhe sëmundje kardiovaskulare. Në të kundërt, konsumi më i pakët i sheqerit ka qenë i lidhur me humbjen e peshës në dietat me pak kalori.

Por Po qe se keni dëshirë të hani ëmbël, kemi disa lajme të mira: Largimi i gjithë sheqerit mund të mos jetë zgjidhja perfekte.

sugar cubes 993242

Një studim i fundit i botuar në revistën Nutrients sugjeron që shtimi i pak sheqerit në çajin tuaj të mëngjesit ose filxhanin me kafe mund t’ju ​​ndihmojë të frenoni oreksin. Për studimin, studiuesit nga Universiteti i Vjenës dhe Universiteti Teknik i Mynihut donin të dinin Po qe se pirja e një pije me shije të ëmbël mund të zvogëlojë marrjen e ushqimit të një personi. Ata gjithashtu parashikuan që shtypja e shijes së sheqerit në një pije do të bënte që një person të hante më shumë.

Për të kryer eksperimentin, studiuesit rekrutuan 27 vullnetarë të shëndetshëm midis 18 dhe 45 vjeç. Të gjithë pjesëmarrësit agjëruan për 12 orë, ndërsa ishin të ndarë në katër grupe vullnetarësh. Dy grupe konsumuan tretësira të thjeshta sheqeri dhe uji, ndërsa dy grupe të tjera pinë sheqer, ujë dhe frenues të sheqerit.

sugar health benefits

Dy orë pas konsumimit të pijeve, vullnetarëve iu kërkua të vlerësonin nivelet e tyre të urisë. Atëherë atyre iu dhanë vakte dhe u thanë të hanin derisa të ndiheshin të kënaqur. Gjatë gjithë rrjedhës së studimit, studiuesit morën mostra gjaku për të matur hormonet. Ata gjithashtu matën leximet e temperaturës së trupit, të cilat mund të pasqyrojnë një rritje në normën metabolike të dikujt të shkaktuar nga tretja.

Të dhënat nga eksperimenti treguan se uria e vullnetarëve para dhe pas konsumimit të pijeve me sheqer s’ ndryshoi. Në fakt, kaloritë nga saharoza ose glukoza s’ bënë shumë për të ngopur pjesëmarrësit. Sidoqoftë, pjesëmarrësit që pinë pije me sheqer kishin më pak oreks më vonë.

[ad_2]

Leave a Reply

You cannot copy content of this page