Shtrati i foshnjës; Rregullat e sigurisë që duhet të dijë çdo prind


Meqenëse e porsalindur do ta kalojë gjysmën e kohës duke fjetur, vendi ku do ta vendosni s’ duhet shpërfillur. Me kusht që shtrati s’ është i sigurt, mund të ndodhin . Kur të blini apo të merrni hua një të tillë, sigurohuni që ai të përmbushë udhëzimet e sigurisë së përcaktuara nga i Sigurisë për Produktet e Konsumit si dhe nga Akademia Amerikane e Pediatrisë. Që nga qershori i vitit 2011, në Shtetet e Bashkuara të Amerikës s’ janë tregtuar më shtretërit me krahë të lëvizshëm. i Sigurisë për Produktet e Konsumit kohët e fundit ka votuar zbatimin e një standardi të ri për sigurinë e shtretërve, i cili s’ lejon më përdorimin e shtretërve tradicionalë me krahë të lëvizshëm. Gjatë dekadës së kaluar, shkaku kryesor i vdekjeve të shumë foshnjave në Shtetet e Bashkuara të Amerikës kanë qenë pikërisht këta shtretër. Struktura e tyre bën që foshnjat të ngecin tek anët dhe më pas, t’u merret fryma. Disa çifte blejnë një krevat të lëvizshëm ose një kosh, që mund ta përdorin gjatë udhëtimeve. Mos harroni se kërkesat e sigurisë për shtretërit e lëvizshëm s’ janë të njëjta me ato të shtretërve të zakonshëm. Kësisoj, është e rëndësishme ta studioni me kujdes pajisjen për t’u siguruar që s’ ka asnjë rrezik.

e shtratit. Sigurohuni që ai të plotësojë kërkesat e mëposhtme: 

-Dysheku duhet të mos lëvizë dhe ta zërë shtratin cep më cep, në mënyrë që të mos bllokohet mes dyshekut dhe strukturës së tij. Me kusht që mes dyshekut dhe anës së shtratit ka hapësirë të mjaftueshme për të futurdy gishta, atëherë, ai s’ duhet të përdoret.

-Asnjë vidë, shufër apo element tjetër s’ duhet të mungojë, të jetë liruar, thyer apo montuar gabim.

-Shufrat e shtratit s’ duhet të jenë më shumë se 6 centimetra larg njëratjetrës, sa gjerësia e një kanoçeje me soda.

-Shufrat e qosheve s’ duhet të jenë më shumë se 1.5 centimetra të gjera, që veshjet e foshnjës të mos kapen anash.

– Boja s’ duhet të jetë e plasaritur apo e hequr në asnjë pjesë të shtratit. gjitha sipërfaqet duhet të jenë të lyera me bojë pa plumb.

– Në vend të batanijes për fëmijë përdorni një mbulesë thes.

-Mos vendosni në shtrat jastëkë, jorganë, batanije, postiqe, shilte në formën e jastëkut apo lodra pelushi, pasi ato mund t’u marrin frymën foshnjave.

– Foshnja s’ duhet t’i arrijë lodrat e varura.

Marre nga “Udhërrëfyes për një shtatzëni të shëndetshme”/Living

Postime të ngjashme