Fri. Aug 19th, 2022
© Ndalohet kopjimi, riprodhimi dhe publikimi i informacionit pa cituar burimin e tij.
Pyetje dhe Përgjigje

Si bëhet diagnoza e karcinomës hepatocelulare ?

Diagnoza e karcinomës hepatocelulare ose hepatoqelizore:

 • Vizitë Gastro-Hepatologjike.
 • Funksioni hepatik (i mëlçisë): Bilirubinë Direkte, Bilirubinë Totale, SGOT, SGPT, ALP, PCR, LDH, GGT, Fibrinogjen, Albuminemi.
 • Funksioni renal (i veshkës): Azotemi, Kreatinemi.
 • Glicemi.
 • Elektrolitet (Ca, K, Mg, Cl, Na).
 • INR.
 • Gjak Komplet.
 • Lipidograma: HDL, LDL, Triglicerid, Kolesterol Total.
 • Hekuri në gjak: Sideremi, Ferritinemi.
 • Markerat tumoral: CEA, AFP, Ca 19-9, Ca 125.
 • Ekografi Abdominale.
 • CT Skaner Abdominal dhe të mushkërive me kontrast nga goja dhe venoz.

You cannot copy content of this page