Tue. Jan 31st, 2023
© Ndalohet kopjimi, riprodhimi dhe publikimi i informacionit pa cituar burimin e tij.
cropped 5077E98C 61D6 468D BD96 78C839E26A9F 1

SI DIAGNOSTIKOHET NJË ÇRREGULLIM ENDOKRIN?

Diagnostifikimi i një çrregullimi endokrin është një proces kompleks, pasi sistemi endokrin është një strukturë e ndërlidhur që rregullon shumë funksione të ndryshme trupore, si rritja, metabolizmi dhe riprodhimi.
Nëse mjeku juaj dyshon se mund të keni një sëmundje endokrine, ju mund të referoheni te një endokrinolog. Ky specialist ka të ngjarë të urdhërojë testime specifike për të konfirmuar një diagnozë, të tilla si:
• Analiza e urinës
• Testi i gjakut
• Aspirimi me gjilpërë të imët
• Ultratinguj
• Skanimi i tomografisë së kompjuterizuar (CT).
• Skanimi i rezonancës magnetike (MRI) Testi i emetimit të Positronit (PET).

Dr Enver Ismaili
Endokrinolog

You cannot copy content of this page