© Ndalohet kopjimi, riprodhimi dhe publikimi i informacionit pa cituar burimin e tij.
Temperatura

Si duhet ta matim temperaturën e fëmijës?

Temperaturën e fëmijës mund ta matim në disa mënyra, si psh. nën sqetull, në gojë dhe nga rektumi apo zorra e trashë.
Akademia Amerikane e Pediatrisë rekomandon vetëm përdorimin e termometrave dixhitalë në fëmijë. Kjo për arsye se termometrat me merkur mund t`i ekspozojnë fëmijët ndaj helmimit me merkur në rast të dëmtimit të tyre.

Termometrat rektal tregojnë temperaturën më të saktë të fëmijës dhe ndonjëherë janë më të thjeshtë në përdorim për foshnjat.

Zakonisht, foshnjat nuk mund ta mbajnë një termometër në gojë ose nën sqetull, çka e bën matjen e temperaturës në këto raste të vështirë.

You cannot copy content of this page

Sign In

Register

Reset Password

Please enter your username or email address, you will receive a link to create a new password via email.