Fri. Aug 19th, 2022
© Ndalohet kopjimi, riprodhimi dhe publikimi i informacionit pa cituar burimin e tij.
Pyetje dhe Përgjigje
Si e shkakton hipoksia eritrocitozën?
Nivelet e ngritura të hemoglobinës për shkak të hipoksisë kronike në pacientët me çrregullime kronike të mushkërive si COPD ose apnea e gjumit janë rezultat i rritjes së prodhimit të eritropoetinës, e cila nga ana tjetër shkakton rritjen e prodhimit të qelizave të kuqe të gjakut.

You cannot copy content of this page