© Ndalohet kopjimi, riprodhimi dhe publikimi i informacionit pa cituar burimin e tij.
Qumështi , Produktet e qumështitQumështi , Produktet e qumështit

Si e ulin qumështi dhe produktet e qumështit rrezikun e kancerit të zorrëve?

Ka prova të mira që qumështi dh produktet e qumështit ulin rrezikun e kancerit të zorrëve. Këtu përfshihet qumështi dhe djathi.

Produktet e qumështit përmbajnë proteina dhe vitamina që janë të rëndësishme për shëndetin tuaj. Këtu përfshihet kalciumi i cili është i rëndësishëm për kocka të forta. Dhe përmbajtja e lartë e kalciumit mund të jetë një mënyrë që produktet e qumështit të ulin rrezikun e kancerit të zorrëve.

Alternativat e qumështit (veçanërisht produktet e sojës), mund të përmbajnë gjithashtu këto proteina dhe vitamina të rëndësishme.

Mundohuni të zgjidhni produkte me kalcium të dhe B12 të shtuar.

Alternativat e qumështit kanë përfitime të rëndësishme shëndetësore. Por ne kemi nevojë për më shumë kërkime për të ditur me siguri nëse ato gjithashtu mund të zvogëlojnë rrezikun e kancerit të zorrëve.

Qumështi me pak yndyrë, me pak sheqer ose alternativat e qumështit përbëjnë një pjesë të një diete të shëndetshme dhe të ekuilibruar.

You cannot copy content of this page

Sign In

Register

Reset Password

Please enter your username or email address, you will receive a link to create a new password via email.