Si e vjedh Vampiri energjinë tuaj?Vampirizmi psikologjik

Si vampirë të energjisë profesionet mjekësore më së shumti janë
femrat(infermieret apo motrat medicinale si dhe mjeket apo doktoreshat).

Këtu janë disa teknika që një vampir përdor për të vjedhur energjinë tuaj:

• Ai ose Ajo flet me zë shumë lartë, ose shumë të ulët, duke e detyruar vëmendjen tuaj.


Ai ose Ajo flet vetëm për veten e tij/saj, idetë e tij/saj, se çfarë ndodh me të, madje
edhe në detajet e tij më të parëndësishme, duke e detyruar vëmendjen
tuaj. Në një grup, ai  e monopolizon bisedën.

• Ai ose Ajo i imponon pikëpamjet e tij/saj dhe jep urdhra, gjë që ju dobëson.

Shih edhe:  Reportazh nga qendra e vaksinimit në masë në Baltimore të Merilendit

• Ajo luan rolin e  viktimës, ankohet për çdo gjë dhe me të gjithë, duke e detyruar ndjeshmërinë apo dhembshuri tuaj.


Mbetet i/e paqartë, nuk angazhohet asnjëherë në mënyrë të qartë, nuk
përgatit asgjë paraprakisht, duke ju detyruar që të jeni plotësisht në
dispozicion (manipulatorët janë Vampirë të mëdhenjë).

• Ai ose Ajo është i ftohtë dhe ruan distancën, duke ju lëne në kërkesa të vazhdueshme

Duke njohur një vampir të energjisë është hapi i parë për të mbrojtur veten në mënyrë efektive nga ta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *