Si funksionon joga e syve dhe sa e rëndësishme është?

[ad_1]

Këngëtari Paul McCartney është 78 vjeç, por këngëtari duket dhe ndihet shumë më i ri. Ai ka ndarë një këshillë unike shëndetësore që rrallë është dëgjuar më parë. Ish-këngëtari i Beatles zbuloi se shikimi i tij i mprehtë dhe tha se ai praktikon rregullisht joga për të mbajtur pasur një shikim të qartë.
ndërsa bisedonte me vajzën e tij Mary McCartney, 78-vjeçari kujtoi se si ai mësoi për herë të parë për ushtrimet e syve nga një mësues joge, gjatë një udhëtimi në Indi në fund të viteve 2000.
“Joga shpjegoi se sytë tuaj janë muskuj ndërsa veshët s’ janë, kështu që ju s’ mund të ushtroni veshët tuaj. Por sytë tuaj, mundeni ”, tha ai.
Si funksionon joga e syve?
Këngëtari gjithashtu ishte i lumtur me këtë gjë dhe shpjegoi disa nga teknikat e tij.
“Pra në fillim qëndron drejt dhe pastaj shikon lart sa më shumë që të mundesh, për tre minuta dhe më pas poshtë për të njëjtën periudhë e më pas në mes,”shpjegoi ai.
Në moshën 78 vjeç, McCartney akoma s’ ka nevojë për syze dhe kjo mjafton për ta frymëzuar atë të vazhdojë ushtrimet. Sigurisht, ai është gjithashtu realist dhe e di që s’ mund të jetë i sigurt Vetëm po të joga e syve është me të vërtetë arsyeja që shikimi i tij është i qartë.

aa

A ndikon me të vërtetë joga e syve në shikimin tuaj?
John Hovanesian, zëdhënës i Akademisë Amerikane të Oftalmologjisë, ka shpjeguar se njëjtë si lindim ndryshe ne edhe plakemi ndryshe. Sipas tij joga e syve konstaton në faktin se duhet të përpiqemi ta bëjmë syrin të bëjë gjëra që s’ janë shumë normale apo të zakonshme.
“Sigurisht që s’ dëmton sytë dhe ndoshta ka disa përfitime, por është e vështirë të studiosh”,shton ai.
ndërsa plakemi, shumë prej nesh kanë nevojë të mbajnë syze leximi ndërsa shikimi ynë ndryshon, por Hovanesian pranoi që bërja e ushtrimeve të syve të çfarëdo lloji mund të ndihmojë në shtyrjen e nevojës për syze. Por s’ është një shkencë ekzakte.
“Është e vështirë të thuash Vetëm po të është ushtrim apo thjesht fat që i jep Paul-it shikim të mirë pa syze,” tha ai.
Ajo që është e sigurt është se shumë prej nesh vuajnë nga lodhja e syve rregullisht pasi të gjithë jemi shumë kohë përballë pajisjeve elektronike. Dhe çdo lloj ushtrimi me sy mund të ndihmojë në lehtësimin e kësaj.
“Bëni pushime të rregullta. Bëni disa minuta pushim çdo 30 minuta,” tha Hovanesian.
Doktori gjithashtu tha se është e rëndësishme të shikoni sytë nga një profesionist ndërsa plakeni dhe tha se në moshën 40 ose 50 vjeç, ju duhet të bëni kontrolle të rregullta për të zbuluar në kohë probleme shëndetësore si glaukoma ose katarakti.
“Unë s’ mendoj se ka ndonjë problem me jogën e syve. Thjesht s’ duhet të konsiderohet aq e rëndësishme për sytë sa syzet”, shton mjeku./Today/

 

e.r/dita

[ad_2]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!