© Ndalohet kopjimi, riprodhimi dhe publikimi i informacionit pa cituar burimin e tij.

Shërbimi shëndetësor në Gjermani është mjaft i decentralizuar.

Secili prej 16 shteteve e ndan përgjegjësinë me qeverinë qendrore për ndërtimin dhe funksionimin e spitaleve, ndërkohë që ofruesit e sigurimeve shëndetësore, të rregulluar nga shteti, ushtrojnë një lloj kontrolli mbi kostot e funksionimit.

Nga 2 030 spitalet e Gjermanisë, 790 janë me pronësi publike, 820 me pronësi jofitimprurëse private dhe 420 janë private fitimprurëse.

Kishat katolike dhe protestante drejtojnë shumë prej spitaleve me subvencione federale ose shtetërore.

Spitalet, përgjithësisht, janë të pajisur me teknologji të sofistikuar dhe nivel të lartë komoditeti./Gjigandi.com

You cannot copy content of this page

Sign In

Register

Reset Password

Please enter your username or email address, you will receive a link to create a new password via email.