© Ndalohet kopjimi, riprodhimi dhe publikimi i informacionit pa cituar burimin e tij.
Pyetje dhe Përgjigje

Si klasifikohen drogat psikoaktive?

Ekzistojnë katër mënyra në të cilat klasifikohen medikamentet psikoaktive:

Nga efektet e tyre të përbashkëta (efektet që të gjithë kanë) në trurin dhe trupin – për shembull, ilaqet kundër depresionit, hipnotika (mjetet e gjumit), dhe medikamentet që përdoren për trajtimin e kushteve të tilla si çrregullimi i vëmendjes së hiperaktivitetit të deficitit (ADHD) Nga gjasat e tyre për të shkaktuar varësi (të lartë në të ulët) Nga struktura e tyre kimike Nga Administrata Amerikane për Zbatimin e Drogës cakton IV, të cilat klasifikojnë këto barna nga potenciali për abuzime (“I” është më i lartë, “V” është më i ulët) Ky artikull jep detaje mbi efektet e zakonshme të barnave psikoaktive.

Pesë grupet e drogave psikoaktive janë stimulantë, depresorë, narkotikë (opioide), hallucinogjene dhe marihuanë (kanabis).

You cannot copy content of this page

Sign In

Register

Reset Password

Please enter your username or email address, you will receive a link to create a new password via email.