© Ndalohet kopjimi, riprodhimi dhe publikimi i informacionit pa cituar burimin e tij.
Pyetje dhe Përgjigje

1. Sipas prejardhjes:

Bimore

Shtazore

 

2. Sipas mënyrës së prodhimit:

Natyrore

Industriale

 

3. Sipas rolit në organizëm:

Prodhime ndërtimore – marrin pjesë në rritje, zhvillim dhe regjenerim të organizmit;

Prodhime energjetike – marrin pjesë në metabolizmin bazal, sigurojnë energji për punë dhe termo-rregullim (yndyra, sheqerna, shurupe, drithëra, patate);

Prodhime mbrojtëse – marrin pjesë në formimin dhe punën e sistemit enzimatik dhe imuno-biologjik.

You cannot copy content of this page

Sign In

Register

Reset Password

Please enter your username or email address, you will receive a link to create a new password via email.