© Ndalohet kopjimi, riprodhimi dhe publikimi i informacionit pa cituar burimin e tij.
Pyetje dhe Përgjigje

Si mendon dhe si sillet një person në një gjendje psikotike:

Dëgjon, shikon ose ndjen gjëra që të tjerët nuk i ndjejnë!
Besimet ose mendimet e pazakonta dhe jo reale i mbron me këmbëngulje, pavarësisht se janë te papranueshme për të tjerët.
Izolohet nga familja dhe miqtë.
Nuk kujdeset për veten.
Nuk është në gjendje të mendoj qartë ose të jetë i vëmendshëm.
Personi me këtë gjendje zakonisht nuk është i vetëdijshëm për sjelljen e tij ose të saj.
Prandaj një gjendje e tillë e ndryshuar e nje personi te njohur, do të duhej të ishte një sinjal për ti ardhur ne ndihmë!
Antipsikotikët e ditëve të sotme e përmirësojnë dukshëm gjendjen e një personi me këto simptoma( deluzione dhe halucinacione) aq sa nëse trajtohet në mënyrë të përshtatshme, ai mundë të funksionojë shumë mirë në jetën e përditshme në familje, shoqëri dhe punë!

Burimi: Dr. Melita Kallaba – Psikiatër

You cannot copy content of this page

Sign In

Register

Reset Password

Please enter your username or email address, you will receive a link to create a new password via email.