Tue. May 17th, 2022
© Ndalohet kopjimi, riprodhimi dhe publikimi i informacionit pa cituar burimin e tij.
Pyetje dhe Përgjigje

Si mjekohet Hepatiti B?

Trajtimi për hepatitin B mund të përfshijë:
– Interferonin i cili mund të merret për më shumë se 4 muaj.
– Lamivudin i cili mund të jepet për një vit.
– Adefovir dipivoxil i cili mund të merret për një vit.
– Kirurgjia. Në disa raste hepatiti B mund të nxjerrë jashtë pune mëlçinë tuaj, që do të thotë se ajo është kaq e dëmtuar saqë nuk kryen asnjë funksion, prandaj ju do të keni nevojë për një mëlçi të re. Kjo lloj kirurgjie quhet transplant, i cili konsiston në heqjen e organit të vjetër dhe vendosjen e një të riu të padëmtuar të dhuruar nga një dhurues i shëndetshëm.