Shëndeti
Sat. Apr 1st, 2023
© Ndalohet kopjimi, riprodhimi dhe publikimi i informacionit pa cituar burimin e tij.
Kimia, Pyetje nga Kimia, Teste nga Kimia, Pyetje dhe përgjigje nga Kimia

Si ndahen tretësirat ?

Duke u bazuar në madhësinë e grimcave që formojnë tretësirën, tretësirat ndahen në:

  • Tretësira të vërteta, të cilat përbëhen prej grimcave që kanë diametër afro 1nm
  • Tretësira koloidale, të cilat janë të përbëra prej grimcave me madhësi prej 1 deri 100 nm

You cannot copy content of this page