Wed. Dec 1st, 2021
Pyetje dhe Përgjigje

Si ndikon ushqimi në stres?

Ushqimet mund të ndihmojnë në zbutjen e stresit në disa mënyra. Ushqimet komode, si një tas me tërshërë të ngrohtë, rrisin nivelet e serotoninës, një kimikat qetësues i trurit. Ushqime të tjera mund të ulin nivelet e kortizolit dhe adrenalinës, hormonet e stresit që ndikojnë në trup me kalimin e kohës.