Si pasojë e sheqernave, mëlçia e fëmijëve është njësoj si e të alkoolizuarëve

loading...


Prindërit e paedukuar, jetesa e shpejtë, besimi në marketing
dhe reklama kanë çuar deri te ushqimi i keq te shumica e fëmijëve

Ëmbëlsira sot ka shumë më tepër se më parë. Ky lajm vetëm sa
e verifikon çfarë ndikimi ka sheqeri në shëndetin e fëmijëve tanë.

▪ Ushqimi i pasur me sheqer është fatal për mëlçinë dhe
zemrën, përshpejton plakjen dhe shfaqjen e rrudhave, kurse për shkak të
efektit shkatërrimtar në shëndet, mjekët e quajnë sheqerin – duhan i ri.

▪ Mjekët kanë vërejtur shfaqjen e sëmundjes së mëlçisë te
fëmijët të cilët assesi s’ kanë qenë në kontakt me alkoolin.

Me hulumtime është treguar që shkaktar të sëmundjes së
mëlçisë janë sheqernat nga lëngjet.

▪ Ushqimi i pasur me sheqer mund të çojë në obezitet, i cili
është një ndër iniciuesit për diabetin (sëmundjen e sheqerit) (sëmundjen e sheqerit) e tipit 2.

Sheqeri dëmton edhe zemrën – diabeti (sëmundja e sheqerit) (sëmundja e sheqerit) dhe sëmundjet e zemrës
janë të lidhur ngushtë, në këto e sipër te njerëzit me diabetin (sëmundjen e sheqerit) (sëmundjen e sheqerit) e tipit 2 janë më të
shpeshtë shkaktarë të vdekjes sulmet në zemër dhe sulmet në tru.

Sheqeri mund të ndikojë edhe në mekanizmin e punës së zemrës
dhe të rrisë rrezikun e ndërprerjes së punës së zemrës, shkruan në një studim
të Shoqatës Amerikane të Sëmundjeve të Zemrës.

Sheqernat sot fshihen në jogurtin e pemëve, në pashteta,
kastravecë turshi, në bukë… shtohet gjithkund për të përmirësuar shijen e
ushqimit dhe për të rritur shitjen.

1. T’i ulim fëmijëve konsumimin e ushqimit të keq, të
kujdesemi që të hanë ushqim sezoni, të shëndetshëm dhe që në ushqim të kenë më
shumë perime dhe pemë.

2. Të shmangim artikujt ushqimorë nga tregtitë me shumicë
dhe të prodhuesve me shumicë – të blejnë ushqime vendore dhe Po qe se është e
mundshme nga personat e njohur.

Related posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *