Shëndeti
Fri. Mar 31st, 2023
© Ndalohet kopjimi, riprodhimi dhe publikimi i informacionit pa cituar burimin e tij.
Pyetje dhe Përgjigje

Si përkufizohet Energjia ?

Energjia është më pak konkrete se lënda .

Energjia nuk ka masë dhe nuk zë hapësirë . Ajo mund të vlerësohet vetëm nëpërmjet efekteve që shkakton mbi lëndën .

Energjia përkufizohet si aftësia për të bërë punë ose për të vënë në lëvizje lëndën . Sa më tepër punë të bëhet , aq më shumë energji harxhohet për ta bërë atë . Atleti që përshkon njëqind metra me pengesa , harxhon më tepër energji se ai që përshkon njëqind metra pa pengesa .

You cannot copy content of this page