Shëndeti
Sun. Mar 26th, 2023
© Ndalohet kopjimi, riprodhimi dhe publikimi i informacionit pa cituar burimin e tij.
Pyetje dhe Përgjigje

Si realizohet rektoskopia?

Ekzaminimi mund të kryhet me pacientin në pozicionin shtrirë në anën e majtë, me këmbët e përthyera, ose në pozicionin e përkulur përpara. Është e domosdoshme që pacienti të jetë i relaksuar për të lehtësuar futjen e rektoskopit në rektum përmes anusit. Për këtë qëllim përdoret edhe një xhel lubrifikues. Në përgjithësi, futja e rektoskopit në anus është pa dhimbje dhe perceptohet vetëm si një ndjenjë presioni. Gjithsesi, pacienti mund të ndiejë dhimbje, në prani të ndryshimeve patologjike, pra të sëmundjeve të rektumit. Ekzaminimi i plotë zgjat rreth 10 minuta, ndonjëherë më gjatë për proçedurat e vogla shtesë, si marrja e mostrave të indeve, heqja e polipeve, trajtimi i hemorroideve dhe hemostaza.

You cannot copy content of this page